Ars-Häme ry

ARS-HÄME RY
Ars-Häme perustettiin Forssassa Olavi Vaarulan ateljeessa 2.12.1973 muutamia vuosia sen jälkeen kun laki taiteen edistämisestä oli astunut voimaan ja valtion taidetoimikunnat alkoivat kehittyä.

Ars-Häme määriteltiin Kanta-Hämeen alueella asuvien kuvataiteilijoiden ammattiyhdistykseksi, jonka ensisijainen tehtävä oli valvoa ja edistää jäsenistönsä ammatillisia ja taloudellisia etuja sekä kehittää ja hoitaa yhteyksiä valtion sekä läänin taidetoimikuntiin, taiteilijaseuroihin ja kulttuurijärjestöihin.

Yhdistys rekisteröitiin 12.11.1975 ja kotipaikaksi merkittiin Hämeenlinna. Puheenjohtajana toimi taidemaalari Reino Vihinen Hml, sihteerinä taidemaalari Erkki Mikkola Hml, johtokunnan muina jäseninä taidemaalari Tellervo Töyry Hml, taidemaalari Ossi Voutilainen R:mäki ja taidemaalari Olavi Vaarula Forssa. Varajäseninä toimivat forssalaiset taidemaalarit Väinö Merilä ja Karijuhani Tolonen. Yhdistyksen varoja hoiti kassanhoitaja Kirsti Viitamäki Hämeenlinnasta.

Alusta lähtien yhdistys lähti aktiivisesti tarjoamaan yhteistyömahdollisuuksia kuntien ja taiteilijoiden välille. Näyttelytoiminta ja kuvataiteilijoiden toimeentulo- ja työskentelymahdollisuuksien edistäminen olivat yhdistyksen toiminnan runkona.

Neljäkymmentä vuotta myöhemmin yhdistyksen tarkoituksena on edelleen työskennellä kuvataiteen edistämiseksi sekä edistää kuvataiteilijoiden ammatinharjoittamisen edellytyksiä sekä ammatillisia ja sosiaalisia etuja.

Vuonna 2014 Ars-Häme ry:n jäsenistöön kuuluu 95 kuvataiteilijaa Hämeenlinnasta, Riihimäeltä, Forssasta, Hyvinkäältä, Lahdesta, Tampereelta ja Helsingistä. Liki 90 % jäsenistöstä kuuluu valtakunnalliseen alansa liittoon ja moni jäsen toimii erilaisissa taiteen edistämistehtävissä niin alueellisissa kuin valtakunnallisissakin luottamustehtävissä. Yhdistyksen oma GalleriaKONE ja Taidelainaamo ovat toimineet vuodesta 2008 lähtien Verkatehtaalla. Taiteilijoiden työhuonetiloina toimivaa Taidekasarmia yhdistys on ylläpitänyt vuodesta 2010 lähtien.

ARS-HÄME RY CV

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s